Grillad chilihögrev i bit
Det går i princip att grilla vilka nötköttsdetaljer som helst, däremot skiljer sig förberedelserna åt. I detta recept grillas högrev som ugnsbakats innan.
Du behöver
- 1,5 kg
högrev (en hel bit)
Olivolja
Salt
Grovmald svartpeppar
- 2 st
torkad chipotlechili
UtrustningRökspån till grillen
Gör så här
- Låt högreven ligga framme någon timme innan tillagning så den blir rumstempererad.
- Sätt ugnen på 100° och lägg samtidigt rökspånet i lite vatten.
- Lägg salt, peppar och chipotle-chilin i en mortel och mortla till ett grovt pulver.
- Bryn högreven hel i lite olivolja och lägg i en ugnsfast form. Täck med ett tunt lager av de mortlade kryddorna och ställ in i mitten av ugnen.
- Låt köttet tillagas långsamt i cirka 1 timme eller tills det har en innertemperatur på 50°. Tänk på att den fortsätter att tillagas när du lägger den på grillen.
- Tänd grillen och låt en bra glöd bildas innan du lägger på det blöta spånet.
- Lägg på högreven och grilla under lock så att röken går in ordentligt i köttet.
- Kontrollera gärna innertemperaturen efter en stund, den skall vara 58–60° för en vacker rosa kärna.
- Servera med picklad rödlök, coleslaw, guacamole och tomatsalsa.