Grillad lammstek med kryddig Salsa verde
Ett härligt påskrecept på grillad lammstek med kryddig sås serveras med matig sallad och rostade rotfrukter.
Du behöver
- 1 kg
lammstek eller fårstek
- 2 msk
smör
Salt och svartpeppar
Sås- 1 dl
färska persiljablad
- 1 dl
färska salviablad
färska rosmarinblad
Gör så här
- Börja med att göra såsen, den blir bara godare ju längre den får stå så den går utmärkt att göra dagen innan.
- Lägg alla örterna i en mixer tillsammans med olivolja, vitlök och kapris. Mixa till en slät sås och tillsätt sedan saften och det rivna skalet från limen.
- Hacka chilifrukten fint och tillsätt den gärna i såsen lite i taget samtidigt som du smakar av den. Tänk dock på att den blir starkare ju längre såsen får stå. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Skär ett snitt i lammsteken till stekens mitt och vik ut den så den blir platt. Salta och peppra ordentligt innan du lägger den på grillen.
- Smält smöret i en kastrull och pensla steken med smöret under tiden den grillas så får den en god smak.
- Låt steken få fin färg och dra den sedan åt sidan där du låter den grillas klart tills köttet har en innertemperatur av cirka 58°, helst under lock. Tänk på att köttet fortsätter att efterstekas även efter det tagits av glöden.
- Servera med den kryddiga såsen och kanske en
- matigare sallad eller rostade rotfrukter.