˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Grillad lammstek med kryddig Salsa verde

Ett härligt påskrecept på grillad lammstek med kryddig sås serveras med matig sallad och rostade rotfrukter.
60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg

    lammstek eller fårstek

  • 2 msk

    smör

  • Salt och svartpeppar


  • Sås
  • 1 dl

    färska persiljablad

  • 1 dl

    färska salviablad

  • färska rosmarinblad

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 3 msk

    kapris

  • 1 st

    röd chilifrukt (alt. torkade chiliflakes)

  • 2 dl

    olivolja

  • 1 st

    lime (saft och skal)

  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen, den blir bara godare ju längre den får stå så den går utmärkt att göra dagen innan.
  2. Lägg alla örterna i en mixer tillsammans med olivolja, vitlök och kapris. Mixa till en slät sås och tillsätt sedan saften och det rivna skalet från limen.
  3. Hacka chilifrukten fint och tillsätt den gärna i såsen lite i taget samtidigt som du smakar av den. Tänk dock på att den blir starkare ju längre såsen får stå. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  4. Skär ett snitt i lammsteken till stekens mitt och vik ut den så den blir platt. Salta och peppra ordentligt innan du lägger den på grillen.
  5. Smält smöret i en kastrull och pensla steken med smöret under tiden den grillas så får den en god smak.
  6. Låt steken få fin färg och dra den sedan åt sidan där du låter den grillas klart tills köttet har en innertemperatur av cirka 58°, helst under lock. Tänk på att köttet fortsätter att efterstekas även efter det tagits av glöden.
  7. Servera med den kryddiga såsen och kanske en
  8. matigare sallad eller rostade rotfrukter.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV