˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Mustig rödvinssås med chèvre

Mustig sås med smak av chèvre som passar lika bra till nöt- som lammkött.
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st

    rödlök

  • 5 cm

    purjolök

  • 1 st

    morot

  • 1 st

    palsternacka

  • 1 st

    lagerblad

  • 6 dl

    kraftigt rödvin

  • 1 dl

    hemmagjord oxfond (alt. färdig oxfond)

  • 2 msk

    tomatpuré

  • Salt och svartpeppar

  • 100 g

    smör (alt. matlagningstalg)

  • 1 st

    bit Chèvre (smaka av)

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och dela i mindre bitar.
  2. Fräs i lite olja eller smör i en kastrull.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa en stund innan du tillsätter rödvinet, lagerbladet och eventuellt fonden. Låt koka tills såsen reducerats till ungefär halva mängden, mosa/mixa då grönsakerna. Sila av grönsakerna och häll tillbaka såsen i kastrullen. Red eventuellt för en tjockare sås.
  4. Tillsätt smöret/talget och låt smälta ner ordentligt innan du smakar av med salt och peppar. Det extra fettet gör att såsen får en rundare smak.
  5. Skär av kanterna på chèvren då de är svåra att smälta helt och smula i osten lite i taget i såsen. Smaka av och mixa eventuellt slät med stavmixer.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV