˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Dansk Flæskesteg

Knaperstekt svål möter saftigt griskött – det är svårt att inte tycka om en klassisk dansk fläskstek! Det är inte särskilt avancerat att lyckas med, men kräver lite uppsikt för att ge svålen tillräckligt lång tid i ugnen för att puffas upp ordentligt utan att riskera att översteka köttet. Om du mot förmodan skulle få något över är kall flæskesteg utmärkt som pålägg på ett danskt smørrebrød!

120 minuter
5 portioner

Du behöver

  • Vatten

Gör så här

  1. Skåra svålen i ett rutmönster.
  2. Salta runt om, låt vila ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 150 grader.
  3. I en ugnsfast form eller gryta utan lock och slå i vatten så det täcker botten med ca ½ cm djup. Lägg i fläskköttet med svålen nedåt.
  4. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.
  5. Vänd svålen uppåt efter 30 minuter och tillaga tills köttet nått en innertemperatur på 55 grader.
  6. Om svålen inte har puffat upp sig och blivit krispig när innertemperaturen är 55 grader – höj värmen till ca 225–250°. Håll köttet under noga uppsikt hela tiden så att inte svålen bränns, det kan gå fort!
  7. Ta ut köttet när innertemperaturen är 63–65 grader och svålen puffats upp.
  8. Skiva upp och servera genast med kokt potatis och skysås eller senap.
  9. Tips: Överbliven flæskesteg är utmärkt som kallt pålägg på ett danskt smørrebrød.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV