Grillade shortribs med rökig glaze
Att grilla shortribs tar sin lilla tid men resultatet blir gudomligt gott! I detta recept har vi använt oss av en rökig whiskey i glazen men det går lika bra att utesluta om man vill.
Gör så här
- Lägg i alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Lägg i shortribsen i den varma lagen och låt svalna i kylskåpet över natten.
- Tag upp shortribsen ur lagen och torka av med lite papper eller en kökshandduk.
- Gör iordning glazen. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smet. Smaka av med salt.
- Gör klart grillen och låt ena sidan av grillen vara utan kol. När glöden är perfekt så lägg på shortribsen på sidan utan kol, då tillagas köttet på indirekt värme och blir inte torrt under den långa tillagningstiden. Pensla på glazen med jämna mellanrum och vänd på shortribsen så att de blir jämnt tillagade lite då och då.
- Efter cirka 3–4 timmar så är shortribsen klara. Kontrollera att de lätt går att dra isär och servera med till exempel Coleslaw och grillade majskorvar.