Grillad entrecôte med mango- och rabarbersalsa
Detta är en härligt somrig rätt att bjuda sina vänner och bekanta på. Salsan passar lika bra till kyckling som till nötkött.
Du behöver
- 800 g
skivad entrecôte
Salt och svartpeppar
Mango- och rabarbersalsa- 2 st
mogna mangofrukter
- 1 st
rabarberstjälk
- 1 st
röd chili
Gör så här
- Skala mangon och skär den i bitar.
- Skala rabarbern, gör tre snitt rakt igenom i längdriktningen och skär sedan i tunna skivor så får du finhackad rabarber.
- Rensa chilin från frön och hacka fint.
- Finhacka rödlöken och dela körsbärstomaterna.
- Blanda mango, rabarber, chili, rödlök och tomater i en skål.
- Tvätta limen och riv ned zesten (det yttersta gröna av skalet) ned i skålen. Dela limen och pressa ned saften. Häll över oljan och klipp ned all koriander i salsan. Vänd runt.
- Grilla entrecôten till önskad stekgrad och servera tillsammans med salsan och en grön sallad.
- Klart att avnjutas!