Grillad entrecôte med mango- och rabarbersalsa
Detta är en härligt somrig rätt att bjuda sina vänner och bekanta på. Salsan passar lika bra till kyckling som till nötkött.
Du behöver
- 800 g
skivad entrecôte
salt och svartpeppar
Mango-och rabarbersalsa- 2 st
mogna mangos
- 1 st
stjälk rabarber
- 1 st
röd chili
- 1 st
hackad liten rödlök
Gör så här
- Skala mangon och skär den i bitar.
- Skala rabarbern, gör tre snitt rakt igenom i längdriktningen och skär sedan i tunna skivor så får du finhackad rabarber.
- Hacka chilin (ta bort fröna) och rödlöken fint.
- Dela körsbärstomaterna och blanda
- alltihop.
- Tvätta limen och riv ned cesten (det yttersta gröna av skalet) ned i mangorabarber salsan. Dela limen och pressa ned saften. Häll över oljan och klipp ned all koriandern i salsan. Vänd runt.
- Grilla entrecôten till önskad stekgrad och servera tillsammans med salsan och en grön sallad.
- Klart att avnjutas!