˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Fårikål

En värmande höstgryta som får puttra tills fårköttet blir riktigt, riktigt mört. Kombinationen av rustika kryddningar och långkok gör att smakerna i råvarorna får utvecklas till något utöver det vanliga. Vill du ha en lite mildare smak så kan du, receptnamnet till trots, välja en lammdetalj ur förslagen i receptet!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

150 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 tsk

    salt


  • Till servering:
  • Storbladig persilja

  • 4 portioner

    mandelpotatis

Gör så här

  1. Dela köttet i tärningar (om du inte använder färdigtärnat) och bryn köttet runt om. Om du använder en detalj med ben så spara benet!
  2. Lägg köttet och ev. ben i en stor gryta, täck köttet med vatten och låt koka upp.
  3. Skumma av.
  4. Lägg i klyftad vitkål, pepparkorn och lagerblad och salta.
  5. Låt koka på svag värme under lock i ca 2 timmar. Köttet ska vara mört.
  6. När det är ca 30 minuter kvar, lägg i strimlad savoykål.
  7. Servera i djupa fat tillsammans med mandelpotatis och toppa med storbladig persilja.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV