Griljerade grisfötter

Grisfötter är obligatoriskt på ett traditionellt julbord men har blivit ett alltmer sällsynt inslag i det moderna firandet. Vanligt är att servera dem inkokta eller i gelé, men här har vi valt att koka i en kryddig lag och avslutat med en senapsgriljering. Gillar du kraftig fläsksmak på köttet är grisfötter något för dig!

240 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st

    grisfötter


  • Till varje liter kokvatten
  • 5 tsk

    salt

  • 5 st

    vitpepparkorn

  • 5 st

    kryddpepparkorn

  • 1 st

    lagerblad


  • Griljering
  • 0,75 dl

    grovkornig senap

  • 2 msk

    honung

  • 0,5 msk

    soja

  • 0,5 tsk

    kanel

  • Ströbröd

Gör så här

  1. Skölj av grisfötterna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att de täcks och koka upp.
  2. Häll bort vattnet, fyll på nytt och tillsätt salt, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda under i 3 till 4 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ta bort svålen från grisfötterna och lägg dem på en plåt.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till griljeringen förutom ströbrödet.
  6. Bred eller pensla griljeringen på grisfötterna.
  7. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Strö på lite ströbröd efter halva tiden.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV