˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Gravad nötrulle

En garanterad succé på buffébordet eller påskmiddagen! Gravad nötrulle är dessutom väldigt enkelt att laga, men det gäller att vara ute i god tid då gravningsprocessen kräver fem dygn. Det går bra att förbereda långt i förväg då man avslutar med att frysa in köttet. I receptet har vi räknat på bufféportioner, alltså 50g kött/person.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2

    kvistar timjan

  • 5 st

    enbär

Gör så här

  1. Blanda ihop socker och salt och klappa in i köttet.
  2. Lägg kött, enbär och timjan i dubbla plastpåsar.
  3. Knyt ihop påsarna och grava i kylskåpet i 5 dygn.
  4. Vänd påsen 2 gånger per dygn.
  5. Frys in köttet över natten.
  6. Skär det frysta köttet i tunna skivor innan servering.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV