Helgrillad rumpstek i honungsmarinad
En stek kan bli minst lika bra på grillen som en bit ryggbiff eller oxfilé! Här är en honungsmarinerad rumpstek med fettkappa kvar som vi först lågtempat på 80° i ugnen och sedan bränt av på grillen tillsammans med en massa örter som vi lagt direkt på glöden för en lite rökigare smak. Underbart gott!
Du behöver
- 900 g
rumpstek
- 1 msk
ekologisk honung
- 1 msk
soya
- 1 msk
färsk rosmarin (hackad)
- 1 krm
paprikapulver
- 1 krm
chiliflakes
- 1 msk
olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser och gnid in köttet med marinaden. Låt gärna köttet ligga i någon timme innan köttet tillagas i ugnen.
- Sätt ugnen på 80°.
- Lägg köttet i en ugnsfast form, tag ut när innertemperaturen är ca 50°.
- Tänd grillen och lägg gärna på lite färska örter när glöden är bra. Då får man en god smak på röken.
- Grilla steken tills den får en fin yta och har en innertemperatur på ca 59–61° beroende på hur röd du vill ha den.
- Tag då av den och låt vila 5–10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor och serverar tillsammans med en god sallad.