˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Helgrillad rumpstek i honungsmarinad

En stek kan bli minst lika bra på grillen som en bit ryggbiff eller oxfilé! Här är en honungsmarinerad rumpstek med fettkappa kvar som vi först lågtempat på 80° i ugnen och sedan bränt av på grillen tillsammans med en massa örter som vi lagt direkt på glöden för en lite rökigare smak. Underbart gott!
180 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g

    rumpstek

  • 1 msk

    ekologisk honung

  • 1 msk

    soya

  • 1 msk

    färsk rosmarin (hackad)

  • 1 krm

    paprikapulver

  • 1 krm

    chiliflakes

  • 1 msk

    olivolja

  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och gnid in köttet med marinaden. Låt gärna köttet ligga i någon timme innan köttet tillagas i ugnen.
  2. Sätt ugnen på 80°.
  3. Lägg köttet i en ugnsfast form, tag ut när innertemperaturen är ca 50°.
  4. Tänd grillen och lägg gärna på lite färska örter när glöden är bra. Då får man en god smak på röken.
  5. Grilla steken tills den får en fin yta och har en innertemperatur på ca 59–61° beroende på hur röd du vill ha den.
  6. Tag då av den och låt vila 5–10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor och serverar tillsammans med en god sallad.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV