˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Tamarindketchup

Slipp det raffinerade sockret och gör den här otroligt goda ketchupen baserat på dadlar, tamarind och soltorkade tomater. Den håller sig utmärkt i tre veckor i kylskåpet.

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g

    soltorkade tomater

  • 200 g

    dadlar

  • 400 g

    tamarind

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 krm

    cayennepeppar

Gör så här

  1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål och täck med kokande vatten. Låt stå i 10 minuter.
  2. Skala och rensa tamarind från kärnor. Häll över 1 dl kokande vatten och låt även det stå i 10 minuter.
  3. Lyft upp tomaterna ur vattnet och lägg i en matberedare tillsammans med dadlar, tamarind och dess vatten. Tillsätt Olivolja och Cayennepeppar och mixa länge till en slät sås.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV