˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Indisk kycklinggratäng

En lättlagad indisk kycklinggratäng som smakar fantastiskt gott tillsammans med blomkålsris och en enkel sallad. 

I samarbete med: Under vårt tak

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st

    kycklingbröstfilé

  • 2 dl

    strimlad purjolök

  • madras curry (gärna ekologisk kryddblandning).

  • 3 dl

    kokosmjölk

  • 1 st

    banan

  • 125 g

    ekologisk bacon

  • himalayasalt/havssalt

  • fett att bryna i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Bryn purjolöken tills den mjuknat något i en panna med höga kanter eller en gryta.
  4. Dela kycklingfilén i mindre delar och rör ner med purjolöken.
  5. Krydda med kryddblandningen madras curry* och rör om.
  6. Låt steka samman någon minut tills kycklingen fått en vit yta.
  7. Häll över kokosmjölken och rör om.
  8. Smaka av med lite himalayasalt eller havssalt och låt koka samman några minuter.
  9. Häll över i en ugnssäker form.
  10. Skiva bananen och fördela över gratängen.
  11. Grädda gratängen i 20 minuter.
  12. Medan gratängen står i ugnen, klipp ner och bryn baconet.
  13. Ta ut gratängen och strö över baconet.
  14. Grädda ytterligare 10 minuter.
  15. Servera med blomkålsris (eller annat ris du tycker om) och en fräsch sallad.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV