Ramen Chashu
Ramen är den japanska snabbmatens kejsarinna. Ingredienserna går att ändras och kombineras i det oändliga. Här är vårt favoritrecept, med varsamt lagat sidfläsk (Chashu).
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
Du behöver
- 500 g
grissida / sidfläsk
- 50 g
ingefära
- 1 st
knippe salladslökar
- 3 dl
sake
- 3 dl
japansk soya
- 1,5 dl
socker
- 5 dl
vatten
Salt & svartpeppar
Kallpressad rapsolja
Gör så här
- Salta och peppra sidfläsket och låt ligga en stund. Stek sedan det i rapsolja på hög värme så att det får fin färg runt omkring. Lägg ner köttet i en stor gryta.
- Skiva ingefära och 3 salladslökar (spara resten till servering) och lägg ner i grytan hos köttet.
- Häll på sake, soya, socker och vatten och låt koka på svag värme under lock i cirka 2 timmar.
- Tag av locket och fortsätt koka tills såsen har reducerats ned till sirapskonsistens. Var försiktig så att den inte bränns på slutet!
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men tänk på att ta dem lite tidigare eftersom de ska serveras i het buljong.
- Koka äggen till önskad hårdhet och dela på mitten.
- Skiva upp resten av salladslöken, chilin och köttet
- Lägg nudlarna längst ner i en stor skål och lägg sedan på sidfläsk, ägg, böngroddar, salladslök och chili. Sedan slår du på den heta buljongen så att det täcker nudlarna och toppa med koriander.