Klassisk köttsoppa med twist
En mycket god köttsoppa gjord på köttfärs som går snabbt att laga och som passar utmärkt efter en dag i skidbacken. Förenkla ytterligare genom att använda färdigtärnade rotfrukter som du hittar i frysdisken så går middagen ännu snabbare och ni får mer tid att umgås i stugan.
Du behöver
- 500 g
nötfärs
- 1 st
påse frysta rotfrukter
- 1 st
näve repad grönkål
- 2 msk
wakamealger
- 2 st
lagerblad
- 5 st
kryddpepparkorn
- 4 dl
oxbuljong
ev. vatten att spä med
salt och svartpeppar
Gör så här
- Fräs de frysta rotfrukterna med färsen i en stor kastrull och häll därefter i buljongen.
- Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkornen.
- Låt soppan koka i ca 15-20 minuter tills rotfrukterna blivit mjuka och tillsätt sedan den strimlade grönkålen och wakamen.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Låt koka ytterligare några minuter och servera varm tillsammans med nybakt bröd och ost.