˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Portergryta

I en portergryta får köttet en väldigt mustig smak och färg genom att det kokas i ett speciellt smakrikt spad.
90 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg

    högrev (alt grytbitar, ytterlår eller lyxgryt)

  • Salt och svartpeppar


  • Kokspad
  • 1 st

    flaska Porter-öl (33 cl)

  • 0,5 dl

    outspädd svartvinbärssaft

  • 1 msk

    kinesisk soya

  • 8 st

    torkade enbär

  • 8 st

    svartpepparkorn

  • 2 tsk

    timjan

  • 2 st

    gula lökar

  • 3 dl

    köttbuljong


  • Redning
  • 1 msk

    maizena eller vetemjöl, utrört i vatten

  • 0,5 dl

    grädde

Gör så här

  1. Tärna köttet i ca 2,5 cm tärningar.
  2. Bryn köttet i smör i en gryta, lite i taget och tag undan.
  3. Tärna löken grovt och fräs i smör i grytan.
  4. Tillsätt allt till kokspadet i grytan, låt koka upp.
  5. Lägg i köttet och låt det sjuda under lock på svag värme minst 60 minuter eller tills att det är mört.
  6. Reda av med maizena eller vetemjöl och tillsätt grädde.
  7. Koka upp under omrörning i 3–5 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med pressad potatis och inlagd gurka.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV