Pebre
Allsidigt tillbehör med ursprung i det chilenska köket. Pebre passar utmärkt till grillat kött, men även ensamt som tillbehör till ett gott bröd.
Du behöver
- 6 st
mogna tomater
- 1 st
gul lök
- 1
kruka koriander
- 1 msk
sambal oelek
- 0,5 st
citron
- 1
– 2 vitlöksklyftor
- 0,5
– 1 dl olivolja
salt
Gör så här
- Skala och finhacka tomaterna. De skalas antigen med en kniv, potatisskalare, eller genom att kort doppa dem i hett vatten och sedan dra av skalet.
- Skala och finhacka gullöken och blanda med tomaterna.
- Hacka ner en kruka koriander.
- Lägg i 1 msk sambal oelek (kan bytas mot hackad chili eller chiliflingor).
- Pressa i saften av 1/2 citron.
- Pressa i vitlöksklyftor.
- Häll i olivolja.
- Smaka av med salt.