˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Pebre

Allsidigt tillbehör med ursprung i det chilenska köket. Pebre passar utmärkt till grillat kött, men även ensamt som tillbehör till ett gott bröd.

15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 st

    mogna tomater

  • 1 st

    gul lök

  • 1

    kruka koriander

  • 1 msk

    sambal oelek

  • 0,5 st

    citron

  • 1

    – 2 vitlöksklyftor

  • 0,5

    – 1 dl olivolja

  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka tomaterna. De skalas antigen med en kniv, potatisskalare, eller genom att kort doppa dem i hett vatten och sedan dra av skalet.
  2. Skala och finhacka gullöken och blanda med tomaterna.
  3. Hacka ner en kruka koriander.
  4. Lägg i 1 msk sambal oelek (kan bytas mot hackad chili eller chiliflingor).
  5. Pressa i saften av 1/2 citron.
  6. Pressa i vitlöksklyftor.
  7. Häll i olivolja.
  8. Smaka av med salt.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV