Restpasta på julskinka

Även om julbordet dignar av läckerheter tröttnar man till sist på resterna som aldrig verkar sina. Då kan det vara välkommet med en såsig pasta som slukar många rester från firandet!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Smör att steka i

  • 1 st

    gul lök

  • 2

    klyftor vitlök

  • 1

    bit julskinka

  • 250 g

    färsk grönkål

  • 500 g

    färsk brysselkål, rå eller kokad

  • 2 dl

    grädde

  • 100 g

    ädelost (+ lite extra att toppa med)

  • 0,5 dl

    valnötter (+ lite extra att toppa med)

  • Salt

  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Hacka vitlök och gul lök.
  3. Ansa brysselkål och grönkål.
  4. Grovhacka grönkål, halvera eller klyfta brysselkålen och stimla skinkan.
  5. Fräs brysselkålen i smör eller olja så den blir mjuk men med tuggmotstånd. Använder du kokt brysselkål räcker det att bryna den lite snabbt.
  6. I med hackad lök, vitlök, grönkål och skinka och bryn.
  7. Slå på grädde och smula i ädelosten, kom ihåg att spara lite ost att toppa med. Låt puttra några minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar, blanda i hackade valnötter och rör ner pastan.
  9. Toppa med lite extra valnötter, smulad ädelost och nymald svartpeppar.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV