Innanlår med palsternackspuré
En festlig rätt med den möraste av stekarna i huvudrollen – innanlåret. Här får smaken av gräsbeteskött verkligen komma till sin rätt, tack vare en subtil smaksättning i form av vitlök och timjan. De söta och lite jordiga tonerna från palsternackan sätter pricken över i:t.
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 400 g
mjölig potatis
- 1
klyfta vitlök
- 25 g
smör
- 0,5 dl
vispgrädde
- 0,5 tsk
salt
- 1
nypa vitpeppar
Nymalen svartpeppar
Gör så här
- Lägg fram köttet så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Torka av köttet och salta och peppra.
- Bryn köttet i smör i stekpanna tillsammans med timjan och krossad vitlök så det får fin färg.
- Lägg köttet i en ugnsfast form och låt det gå upp till en innertemperatur på 55-60 grader i ugnen.
- Skala och tärna palsternacka och potatis och koka i vatten tills de är mjuka.
- Ta ut köttet och låt det vila i ca tio minuter.
- Häll av vattnet från rotsakerna och mosa eller pressa i kastrullen.
- Rör i smör och grädde, smaka av med salt och peppar.
- Skär innanlåret tunna skivor och servera med lättstekt sparris och palsternackspurén.