Tonkotsu ramen
Tonkotsu ramen är en nudelsoppa vars buljong är baserad på fläskben som fått koka länge för att få en krämig, djup och fyllig smak. Gröna gårdars Tonkotsu har kokat i 12 timmar och är en perfekt bas för en skål med snabblagad och samtidigt lyxig ramen. Buljongen kan med fördel kryddas upp extra med t.ex. soja, ingefära eller katsuobushi (torkad tonfisk som är vanlig i det japanska köket), helt efter ditt personliga tycke och smak!
Du behöver
- 1 pkt
Tonkotsu
- 4 portioner
Nudlar
Till servering- 100 g
Enokisvamp
- 150 g
Salladslök
- 1 pkt
Färsk koriander
- 4 st
Noriblad
- 4 st
Sojapicklat ägg
- 1
Chiliolja
Chiliolja- 2 dl
Matolja (ej kallpressad)
- 1 st
Stjärnanis
- 1 st
Kanelstång
- 1 st
Lagerblad
- 1 st
Vitlöksklyfta
- 1 tsk
Sichuanpeppar
- 1 dl
Chiliflakes
- 1 tsk
Sesamfrön
Sojapicklade ägg- 4 st
löskokta ägg
- 2 dl
Japansk soja
- 1 dl
Mirin
- 2 tsk
Chiliflakes
- 2 tsk
Sesamfrön
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till sojapicklingslagen och lägg i de löskokta äggen. Låt stå i kylskåp i minst 8h men gärna upp till 24h för bäst resultat.
- Värm upp matoljan 160-180 grader. Lägg i alla torra ingredienser till chilioljan i en värmetålig skål och häll över den heta oljan. Låt stå och dra i 30 min och sila sedan av kryddorna.
- Värm upp Tonkotsubuljongen i en kastrull. Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Rensa enokisvampen, finhacka salladslöken och grovhacka den färska koriandern.
- Lägg upp nudlarna i en stor skål och häll över den varma Tonkotsubuljongen. Toppa med enokisvamp, salladslök, färsk koriander, sojapicklat ägg och chiliolja.