Barnvänlig gulaschsoppa på gräsbetat kött

Det är höstlovstider och graderna kryper sakta neråt. Då är en värmande gulaschsoppa i en slow cooker perfekt! Lägg i ingredienserna och låt det puttra fram tills det är dags för middag. En smidig höstfavorit som går hem hos stora som små!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

480 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    Högrev, grytbitkött eller lyxgryt

  • 2 st

    gula lökar

  • 1 st

    gul paprika

  • 3 st

    potatisar

  • 2 st

    morötter

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 st

    liten röd chilli

  • 4 msk

    tomatpuré

  • 5 dl

    vatten

  • En skvätt rött vin (kan uteslutas)

  • 2 tsk

    paprikapulver

  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tärna köttet och bryn i smör eller ghee. Salta och peppra.
  2. Hacka den gula löken och bryn tillsammans med köttet mot slutet tills den blir mjuk.
  3. Tärna paprika, potatis och morötter och hacka vitlök och chili fint.
  4. Lägg allt i en slow cooker, blanda i tomatpurén och paprikapulver och slå på vatten och rödvin.
  5. Sätt timern på LOW i ca 8 timmar.
  6. Smaka av med salt och peppar och servera med smetana. Toppa med storbladig persilja.
  7. Man kan självklart även göra gulaschsoppan i t.ex en gjutjärnsgryta och låta den stå på spisen.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV