˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Roger & Camilla Forsdahl, Grimmeruds gård

På Grimmeruds gård strax utanför Bengtsfors i Dals Långed bor och verkar Camilla Forsdahl och hennes man Roger tillsammans med familjens tre barn. Gården köpte Roger 2000 och de första tio åren arbetade de med vallodling och konventionell mjölkproduktion men 2010 beslutade de att ställa om till ekologisk köttproduktion. Arbetet passar bättre med gårdens förutsättningar och Camilla och Roger kan nu arbeta helt ekologiskt. Omställningen till köttproduktion har lett till mer fritid vilket gett Camilla möjlighet att öppna en egen tygbutik i ett av gårdens två bostadshus. I butiken säljer Camilla tyg- och sytillbehör och det är också därifrån som försäljningen av köttboxarna sker.

Fakta: Grimmeruds gård

Uppfödare: Camilla och Roger Forsdahl.

Gårdsnamn: Grimmeruds gård.

Adress: Grimmeruds gård 1, 660 10 Dals Långed.

Telefon: 0702–39 29 65.

Brukat gården sedan: 2000.

Levererat till Gröna gårdar sedan: 2012.

Djur: Nöt.

Antal: 50 dikor och ett hundratal ungnöt.

Ras: Hereford.

Mark: 110 ha åker inklusive arrende.

Mejl: camillasyverkstad@gmail.com.


Beställ direkt från min gård

Om du vill vara säker på att köttet i din box kommer från en specifik uppfödare kan du i enskilda fall göra din beställning direkt från gården. Beställningen läggs i dessa fall direkt till uppfödaren och boxen hämtas ut och betalas på den gård du beställt ifrån. 

För att beställa direkt från Camilla och Roger Forsdahl se kontaktinformation här intill.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Jag är uppvuxen på en mjölkgård i Sörmland men då hade jag egentligen inget särskilt intresse för djur, det har aldrig varit självklart för mig att arbeta med lantbruk. Tvärtom hade jag bestämt mig för att aldrig bli bonde själv. I gymnasiet började jag på barn- och fritidsprogrammet men redan första året blev jag uttråkad och när jag besökte en vän som läste på en lantbruksskola bytte jag inriktning. För 15 år sen flyttade jag till Dalsland och arbetade som anställd på en gård och sen dess har jag blivit kvar här så nu kan jag nog faktiskt kalla mig för dalslänning säger Camilla och skrattar.
Man styr inte över allting själv och när jag träffade Roger blev jordbruket ett naturligt steg och jag ångrar ingenting. Jag gillar verkligen konceptet, att odla vall och låta djuren förädla den. Nu vet jag att det är bra mat som vi producerar, den körs inte runt halva jorden och jag vet att våra djur har haft ett bra liv, det är viktigt för mig.

Vad tycker du bäst om med att vara uppfödare?
Att få hålla på med djuren och känslan av att lyckas. Det är fantastiskt att få se en kalv födas och att se hur kon tar hand om sin kalv. Jag gillar detta mer än mjölkproduktionen, då fokuserade vi mest på mjölken men nu fokuserar vi på kalven och djuren. Slaktavräkningen blir det slutgiltiga kvittot på att vi har gjort ett bra jobb, det är jätteroligt.

Hur kom det sig att du öppnade Camillas tyg- och sytillbehör?
Jag har alltid sytt väldigt mycket men idén föddes genom en slips. Min pappa har alltid tyckt om veterantraktorer så när jag hittade ett tyg där mönstret utgjordes av just veterantraktorer sydde jag en slips till honom som jag gav i fars dag-present. Genom slipsen fick jag frågor från flera håll av andra intresserade och för två år sen köpte jag ett stort tyglager från Kina och kunde därmed öppna min affär. Nu har jag öppet tre dagar i veckan och vi säljer även köttboxarna via affären. Det är roligt, tyg och kor, två udda grejer som egentligen inte har särskilt mycket gemensamt förutom att det är mina två stora intressen.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV