4 goda korvtoppings
Ketchup, senap och rostad lök i all ära – men ibland vill man testa nytt! Här har vi samlat våra bästa tips på goda toppings och röror som passar utmärkt till våra nitritfria korvar.
Du behöver
Korv (tjock grillkorv, smal grillkorv, merguez eller chorizo)
Röd coleslaw med äpple:- 300 g
rödkål
- 1
grönt äpple
- 3 msk
majonnäs
- 2 msk
crème fraiche
- 1 tsk
vit balsamvinäger
- 1 msk
grovkorning, sötstark senap
- 2 krm
salt
- 1 krm
svartpeppar
Rostad majssalsa:- 300 g
majskorn (två små burkar)
- 0,5 dl
hackade, inlagda jalapeños
- 1
kruka koriander
Salt
Svartpeppar
Gör så här
- Röd coleslaw med äpple:
- Strimla rödkålen fint. Lägg i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ett par minuter och häll av vattnet. Kyl kålen en stund.
- Skala och skär äpplet i små bitar och blanda kål, äpple med majonnäs, crème fraiche, vinäger, salt och peppar.
- Rostad majssalsa:
- Mixa hälften av majsen till en puré. Blir den för fast kan du hälla i en skvätt av majsspadet.
- Häll av resten av spadet från båda burkarna och stek majsen i en torr stekpanna på låg värme tills de fått en fin, rostad yta. Rör runt med jämna mellanrum så att majskornen inte bränner fast.
- Finhacka jalapeños samt hälften av koriandern och blanda med purén och den rostade majsen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg majssalsan på koven och toppa med lite mer koriander.
- BLT-dog:
- Finstrimla salladskålen och skölj i iskallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper.
- Tärna baconet och stek knaprigt.
- Skiva tomaten tunt.
- Lägg den krispiga salladskålen i botten av korvbrödet och två tomatskivor på vardera sida. Lägg korven mellan tomatskivorna, spritsa över majonnäs och strö på bacon.
- Asiatisk gurksallad:
- Skiva gurkan tunt och blanda den med salt och socker. Låt gurkan stå i 5-10 minuter tills den börjar vätska sig.
- Skär gräslöken fint och blanda med risvinäger, chiliflakes, sesamolja, gräslök och gurkan.
- Låt stå i ca 2 timmar.
- Toppa korven med gurksalladen och strö rostade sesamfrön över.