˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Lammkorv

Om du har en köttkvarn hemma är det lätt att göra egen korv. Du har full koll på ingredienserna och slipper alla onödiga tillsatser. Var noga med hygienen och använd gärna handskar under hela processen.

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    lammfärs

  • 100 g

    grisspäck

  • 3 tsk

    salt

  • 2 tsk

    malen svartpeppar

  • 1 tsk

    paprikapulver

  • 5 st

    vitlöksklyftor

  • 2 st

    röda chilifrukter

  • 1 st

    citron

  • 1 st

    kruka rosmarin

  • 5 meter

    lammfjälster

Gör så här

  1. Lägg köttkvarn och ett rostfritt fat i frysen. Frys även in späcket för att underlätta malningen.
  2. Blötlägg fjälstret åtminstone 1 timme före korvstoppning, helst längre.
  3. Hacka rosmarin, vitlök och chili och blanda med salt, peppar, paprikapulver och skalet från en citron.
  4. Mal späcket med den iskalla köttkvarnen, blanda med färsen och övriga ingredienser. Arbeta inte stoppningen för länge.
  5. Trä på fjälstret på korvhornet och börja fylla det med färsen. Det underlättar att vara två, en som fyller på med färs och en som hanterar korvarna.
  6. Snurra runt fjälstret ett par varv när önskad korvlängd är uppfylld och upprepa tills all färs är slut.
  7. Smaken kommer fram bäst om korvarna får ligga i kylen ett dygn innan tillagning.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV