Lammkorv
Om du har en köttkvarn hemma är det lätt att göra egen korv. Du har full koll på ingredienserna och slipper alla onödiga tillsatser. Var noga med hygienen och använd gärna handskar under hela processen.
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
Du behöver
- 500 g
lammfärs
- 100 g
grisspäck
- 3 tsk
salt
- 2 tsk
malen svartpeppar
- 1 tsk
paprikapulver
- 5 st
vitlöksklyftor
- 2 st
röda chilifrukter
- 1 st
citron
- 1 st
kruka rosmarin
- 5 meter
lammfjälster
Gör så här
- Lägg köttkvarn och ett rostfritt fat i frysen. Frys även in späcket för att underlätta malningen.
- Blötlägg fjälstret åtminstone 1 timme före korvstoppning, helst längre.
- Hacka rosmarin, vitlök och chili och blanda med salt, peppar, paprikapulver och skalet från en citron.
- Mal späcket med den iskalla köttkvarnen, blanda med färsen och övriga ingredienser. Arbeta inte stoppningen för länge.
- Trä på fjälstret på korvhornet och börja fylla det med färsen. Det underlättar att vara två, en som fyller på med färs och en som hanterar korvarna.
- Snurra runt fjälstret ett par varv när önskad korvlängd är uppfylld och upprepa tills all färs är slut.
- Smaken kommer fram bäst om korvarna får ligga i kylen ett dygn innan tillagning.