Grillade leverspett
Om du är förtjust i lever eller grillat, eller bara vill testa något nytt och spännande, så ska du absolut prova dessa underbara leverspett. Så enkelt och gott!
I samarbete med: Under vårt tak
Du behöver
- 700 g
lever
- 12 st
skivor ekologisk bacon
- 2 st
rödlök
Gör så här
- Lägg levern i kallt vatten ca 10 minuter innan du ska börja.
- Lyft upp levern ur vattnet och torka av den lätt.
- Skär bort sega hinnor på levern och dela till grillbitar.
- Forma baconet till rullar.
- Skala och dela rödlöken i klyftor.
- Dela champinjonerna på mitten.
- Blanda önskad mängd av ingredienserna på spetten.
- Krydda med ekologisk grillkrydda*.
- Lägg på grillen** och grilla till de fått fin färg, ca 5-10 minuter. Rulla lite på spetten då och då under grilltiden för jämn grillyta.
- Servera dina leverspett med ugnsrostade rotfrukter, en härlig grön sallad och varför inte lite rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin!
- *Om grillkryddan du använder inte innehåller salt får du tillsätta även detta. Vi rekommenderar himalayasalt eller havssalt.
- **OBS! Det går även utmärkt att steka ihop de olika ingredienserna i en stekpanna om man inte har tillgång till en grill.