Kyckling marengo

Kyckling marengo är en härligt värmande gryta som efter lite förberedelser sköter sig själv på spisen. Denna rätt sägs ha serverats till kejsar Napoleon efter slaget vid staden Marengo. Servera med quinoa och ett gott bröd att doppa i den vitlöksdoftande tomatsåsen!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

100 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    kycklingben

  • 400 g

    champinjoner

  • 15 st

    steklökar

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 3 dl

    vitt vin

  • 4 dl

    kycklingbuljong

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 1 st

    torkad timjan

Gör så här

  1. Salt och peppra kycklingbenen. Stek sedan på runt om i rapsolja tills de har fått fin färg. Lägg över i en stekgryta eller annan stor gryta med lock.
  2. Stek champinjonerna hela.
  3. Skala och stek steklöken. Finhacka vitlöken och lägg i pannan när steklöken fått lite färg.
  4. Häll i vinet för att déglacera/koka ur stekpannan. Lägg i steklöken och vitlöken.
  5. Dela tomaterna grovt ca 3x3 cm stora bitar.
  6. Slå på buljong, lägg i dijonsenap och tomater. Krydda upp med timjan och lite salt.
  7. Låt koka under lock i 1 timme. Låt sen grytan koka utan lock i 20 minuter.
  8. Smaka av med mer salt och vitpeppar.
  9. Servera med quinoa och ett gott bröd, till exempel vårt nattjästa dinkelbröd!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV