˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Griskind i äppelmustsås

Smakrik och fyllig gryta som passar utmärkt till både vardag och middagsbjudningar. Låt griskinden koka länge och väl i äppelmustsåsen tills den blir mör och saftig. Servera med pressad potatis och njut!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

160 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    griskind

  • 2 st

    gullök

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 1 l

    osötad äppelmust

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1,5 kg

    savoykål

  • 1 kg

    potatis (fast)

  • 3 dl

    vispgrädde

  • äppelcidervinäger

  • salt

  • vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa bort eventuella hinnor från griskinden, salta och peppra.
  2. Stek kinden i ett stor gryta på medelhögvärme tills den har fått fin färg.
  3. Skala och skiva den gula löken, hacka vitlöken.
  4. Sänk värmen i grytan och ha i löken och vitlöken, stek på låg värme tills den blivit mjuk, den ska inte få färg.
  5. Ha i äppelmust och dijonsenap, höj värmen till medelvärme och var noga med att skrapa i botten på grytan för att
  6. frigöra all smak som sitter fast där.
  7. Under tiden kinderna kokar så förbered kålen – skär kålen i grova bitar.
  8. När kinderna har kokat ca 1 h så ha i kålen. Kinderna tar ca 2 h att bli färdiga.
  9. Skala och koka potatis.
  10. Häll i grädden i gryta och låt koka ihop, smaka av med äppelcidervinäger, salt och vitpeppar.
  11. Pressa potatisen och servera till grytan.