Receptet blir en fantastiskt god och lättlagad béarnaisesås. Andvänd en stavmixer så är den klar innan köttet hunnit ur sin förpackning!
20 minuter
4 portioner
DELA
Du behöver
250 g
smör
3 st
äggulor
4 st
vitpepparkorn
2 st
schalottenlökar
Färsk dragon och persilja
Salt och peppar
0,5 dl
vatten
0,25 dl
rödvinsvinäger
Gör så här
Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt. Finhacka två schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med en liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop). Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten.
Sätt igång stavmixen på högsta effekt medans du i en fin stråle häller ner smöret. Kör stavmixern upp och ner under tiden.
Rör ner klippt persilja och dragon. Salta och peppra vid behov.