˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Ångkokta fläskdumplings

Har du ännu inte testat att göra egna dumplings är det definitivt dags att göra det! Ångkokta och med saftig fläskfärs smakar de himmelskt!

60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    fläskfärs

  • 100 g

    färsk ingefära

  • 1 tsk

    torkad mald ingefära

  • 1 st

    röd chili

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 2 tsk

    sesamolja

  • 1 msk

    tamarisoja (om man vill)

  • 4 st

    vårlökar/salladslökar

  • Salt

  • 1 st

    paket wonton-wrappers (=degplattor, finns i butiker som säljer asiatisk mat.)


  • Dipsås
  • 2 dl

    ljus kinesisk eller japansk soja

  • 2 tsk

    socker

  • 1 tsk

    riven färsk ingefära

  • 2 msk

    chilibönpasta

  • 2 msk

    hoisinsås

  • 1 st

    vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Om wonton-degplattorna är frysta, tina dem i god tid – gärna i kylskåp.
  2. Skala och fin hacka eller riv vitlök och ingefära och blanda med fläskfärsen i en bunke. Skär vårlöken och chilin fint och tillsätt dessa samt salt, kryddor, soja och sesamolja till färsen. Rör om ordentligt.
  3. Lägg en rågad tesked fyllning i mitten på varje wonton. Fukta två fingrar i en kopp med vatten och fukta degen längs kanten.
  4. Vik över degen till en halvmåne och tryck till noga längs kanten så att degen sitter ihop ordentligt. Försök se till att det inte bildas stora luftbubblor under degen.
  5. Lägg över på ett fat och förvara i kylskåp. Se till att de inte ligger för tätt då de lätt klibbar ihop och fastnar i varandra. Överbliven fyllning kan stekas och t.ex. användas som topping på en poké bowl.
  6. Blanda samman dipsåsen och koka eventuellt ris.
  7. När det är matdags: Koka upp vatten i en kastrull och sätt på en ångtillsats i bambu eller metall. Det finns ångtillsatspapper som är praktiska att ha i så att degen inte fastnar. Bakplåtspapper med många skurna hål i fungerar hjälpligt.
  8. Ånga i ca 4 minuter och servera genast. De blir snabbt sega om de inte äts upp direkt!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV