˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Karaage – japansk streetfood

Testa denna älskade japanska streetfood! Underbar att äta som tilltugg på kvällen till en kall ljus öl, eller som snabb enkel lunch i goda vänners lag!

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g

    kycklingbröstfilé

  • 1 dl

    potatismjöl

  • 2

    rapsolja

  • 50 g

    ingerfära

  • 0,5 dl

    japansk soya

  • 5 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    sake

  • 1 msk

    socker

  • Salt & svartpeppar


  • Dipsås
  • 1 st

    citron

  • 1 st

    knippe persilja

  • 1 dl

    majonäs

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 3 x 3 cm stora bitar och salta och peppra.
  2. Pressa vitlök i en lagom stor skål. Skala och riv ingefära och blanda ner tillsammans med soja, sake och socker.
  3. Lägg ner kycklingbitarna, rör om och låt ligga i tio minuter.
  4. Häll potatismjöl i en ny skål och vänd kycklingen i mjölet. Låt kycklingen vila och torka i mjölet i 5 minuter.
  5. Värm under tiden upp rapsoljan till cirka 140°.
  6. Fritera kycklingen i 30 sekunder, ta upp och låt den rinna av.
  7. Höj oljans temperatur till 160° och fritera kycklingen i ytterligare 30 sekunder och låt rinna av.
  8. Höj till 175° och fritera sista gången i 30 sekunder och låt rinna av.
  9. Garnera med hackad persilja, pressa över citron, doppa i majonnäsen och njut!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV