Karaage – japansk streetfood
Testa denna älskade japanska streetfood! Underbar att äta som tilltugg på kvällen till en kall ljus öl, eller som snabb enkel lunch i goda vänners lag!
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
Du behöver
- 400 g
kycklingbröstfilé
- 1 dl
potatismjöl
- 2
rapsolja
- 50 g
ingerfära
- 0,5 dl
japansk soya
- 5 st
vitlöksklyftor
- 1 msk
sake
- 1 msk
socker
Salt & svartpeppar
Dipsås- 1 st
citron
- 1 st
knippe persilja
- 1 dl
majonäs
Gör så här
- Skär kycklingen i 3 x 3 cm stora bitar och salta och peppra.
- Pressa vitlök i en lagom stor skål. Skala och riv ingefära och blanda ner tillsammans med soja, sake och socker.
- Lägg ner kycklingbitarna, rör om och låt ligga i tio minuter.
- Häll potatismjöl i en ny skål och vänd kycklingen i mjölet. Låt kycklingen vila och torka i mjölet i 5 minuter.
- Värm under tiden upp rapsoljan till cirka 140°.
- Fritera kycklingen i 30 sekunder, ta upp och låt den rinna av.
- Höj oljans temperatur till 160° och fritera kycklingen i ytterligare 30 sekunder och låt rinna av.
- Höj till 175° och fritera sista gången i 30 sekunder och låt rinna av.
- Garnera med hackad persilja, pressa över citron, doppa i majonnäsen och njut!