˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Lättgrillad rostasfilé med asiatisk sojasås

En mycket fräsch rätt som passar bra på buffé eller som förrätt. Såsen går också utmärkt att marinera kött i.
30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 400 g

    rostasfilé

  • salt och svartpeppar


  • Sås
  • 1 dl

    japansk sojasås

  • 5 cm

    riven ingefära

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • saft och skal från 1 lime

  • 1 st

    salladslök

  • 1 tsk

    sesamolja


  • Servering
  • 2 st

    små pak choi

  • finhackad salladslök

  • ev. färsk koriander

Gör så här

  1. Tag fram köttet i god tid.
  2. Bryn rostasfilén i en torr grillpanna på mycket hög värme. Den ska inte bli genomstekt över huvud taget utan fortfarande vara rå i mitten. Salta och peppra köttet och låt det vila några minuter.
  3. Hacka salladslöken fint och blanda alla ingredienser till såsen. Spara gärna lite salladslök att dekorera med.
  4. Dela pak choi-kålen och skär bort det allra grövsta på stjälken.
  5. Lägg pak choi i botten på en tallrik, skär köttet i tunna skivor och häll över sås. Den sås som blir över kan man hälla i en liten skål som gästerna får doppa köttet i om de vill.
  6. Strö lite salladslök och köttet och eventuellt lite koriander om det är något som gästerna tycker om.
  7. Dags att servera!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV