Lättgrillad rostasfilé med asiatisk sojasås
En mycket fräsch rätt som passar bra på buffé eller som förrätt. Såsen går också utmärkt att marinera kött i.
Du behöver
- 1 st
salladslök
- 1 tsk
sesamolja
Servering- 2 st
små pak choi
finhackad salladslök
ev. färsk koriander
Gör så här
- Tag fram köttet i god tid.
- Bryn rostasfilén i en torr grillpanna på mycket hög värme. Den ska inte bli genomstekt över huvud taget utan fortfarande vara rå i mitten. Salta och peppra köttet och låt det vila några minuter.
- Hacka salladslöken fint och blanda alla ingredienser till såsen. Spara gärna lite salladslök att dekorera med.
- Dela pak choi-kålen och skär bort det allra grövsta på stjälken.
- Lägg pak choi i botten på en tallrik, skär köttet i tunna skivor och häll över sås. Den sås som blir över kan man hälla i en liten skål som gästerna får doppa köttet i om de vill.
- Strö lite salladslök och köttet och eventuellt lite koriander om det är något som gästerna tycker om.
- Dags att servera!