Grillad lammbog med överraskande inre
Lammbog går utmärkt att grilla. Gör ett snitt så att bogen blir platt och fyll med goda saker, så som soltorkade tomater, oliver, örter och vitlök.
Du behöver
- 0,5 st
kruka basilika
- 2 st
vitlöksklyftor
- 2 msk
riven parmesan
Gör så här
- Tag ur lammbogen ur nätet och gör ett eller två snitt i den så att den går att fläka ut till en någorlunda platt bit. Salta och peppra på insidan.
- Mixa soltorkade tomater, vitlök, basilika och parmesan med lite olivolja till en pesto och bred på bogen. Rulla ihop den till en rulle och bind ihop den. Det går också bra att sätta tandpetare i den så att den håller ihop. Salta och peppra på utsidan.
- Tänd grillen och bränn av bogen så att den får fin färg innan ni lägger den åt sidan och låter den färdigstekas på indirekt värme i grillen (ca 150 grader), helst under lock i ca 1-2 timmar. Innertemperaturen bör vara ca 60-65 grader när den tas ut.
- Servera med en matig sallad eller ugnsrostade rotfrukter och en kall sås.