˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Mamma Cajsas restgratäng

Vad gör du av överbliven julskinka? Detta recept är ett svinnsmart sätt att ta hand om resterna av julskinkan och omvandla dem till en värmande mellandagsmiddag. Receptet har sitt ursprung i 80-talets fabläss för frukt, grädde och curry och lyckas balansera de tre på ett utmärkt sätt.

40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g

    julskinka

  • 100 g

    skivad eller riven ost

  • 300 g

    ananas


  • Sås
  • 5 dl

    vispgrädde

  • 1,5 msk

    curry

  • 5 msk

    tomatpuré

  • 2 st

    pressade vitlökar

Gör så här

  1. Skiva skinkan och lägg den i en ugnsfast form. Lägg på ananasen och osten. Rör ihop grädden, tomatpurén, curryn och vitlöken. Häll över såsen.
  2. Gratinera i ca 30–40 minuter i 175° tills gratängen fått fin färg.
  3. Servera med ris och en god grön sallad.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV