Helgrillad citronkyckling
Genom att tillaga kycklingen utplattad så kortar man ner tillagningstiden avsevärt och man riskerar heller inte att vissa delar blir torrare än andra.
Du behöver
- 0,5 st
kruka färsk timjan
- 2 msk
hackad rosmarin
salt och svartpeppar
Gör så här
- Tag ur kycklingen ur sin förpackning och lägg den med bröstet uppåt.
- Tag en kniv och skär mellan bröstfiléerna så hårt att bröstbenet knäcks och bröstet delas i två delar.
- Fläk ut bröstet, vänd kycklingen och tryck till så att kycklingen blir platt och bröstfiléerna är uppåt.
- Mixa vitlök, olja, örter, salt, peppar och riven citron till en marinad. Tillsätt saften från halva citronen och massera in i kycklingen.
- Tänd grillen och bryn kycklingen först direkt över glöden tills den fått fin färg, lägg den sedan på sidan där det inte finns någon glöd och tillaga på indirekt värme i ca 40-45 minuter. Innertemperaturen på köttet rekommenderar vi ska vara 65 grader för ett saftigt resultat. Tänk på att kött alltid går upp några grader till efter att det tagits av värmen.
- Tag av kycklingen från grillen och låt vila innan ni skär upp den.
- Servera med en god potatissallad och kalla såser.