˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Helgrillad citronkyckling

Genom att tillaga kycklingen utplattad så kortar man ner tillagningstiden avsevärt och man riskerar heller inte att vissa delar blir torrare än andra.
45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st

    hel kyckling

  • 1 dl

    olivolja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • skal och saft från 1 citron

  • 0,5 st

    kruka färsk timjan

  • 2 msk

    hackad rosmarin

  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tag ur kycklingen ur sin förpackning och lägg den med bröstet uppåt.
  2. Tag en kniv och skär mellan bröstfiléerna så hårt att bröstbenet knäcks och bröstet delas i två delar.
  3. Fläk ut bröstet, vänd kycklingen och tryck till så att kycklingen blir platt och bröstfiléerna är uppåt.
  4. Mixa vitlök, olja, örter, salt, peppar och riven citron till en marinad. Tillsätt saften från halva citronen och massera in i kycklingen.
  5. Tänd grillen och bryn kycklingen först direkt över glöden tills den fått fin färg, lägg den sedan på sidan där det inte finns någon glöd och tillaga på indirekt värme i ca 40-45 minuter. Innertemperaturen på köttet rekommenderar vi ska vara 65 grader för ett saftigt resultat. Tänk på att kött alltid går upp några grader till efter att det tagits av värmen.
  6. Tag av kycklingen från grillen och låt vila innan ni skär upp den.
  7. Servera med en god potatissallad och kalla såser.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV