˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Kycklingbuljong

Detta härliga recept på kycklingbuljong som med fördel kan användas som smakgrund i tillexempel soppor eller till asiatiska nudelrätter. Naturligtvis kan man även dricka den nyttiga och smakrika buljongen precis som den är.
120 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st

    kycklingskrov

  • Olivolja (till ugnsrostningen)

  • 3,5 l

    vatten

  • 3 st

    gula lökar

  • 2 st

    morötter

  • 0,5 st

    purjolök

  • 2 st

    stjälkar selleri

  • 5 st

    timjankvistar

  • 5 st

    persiljekvistar

  • 3 st

    lagerblad

  • 10 st

    hela svartpepparkorn

Gör så här

  1. Skär upp alla grönsaker i grova bitar. Rosta grönsaker och kycklingskrov med lite olja, örter och kryddor i ugnen på ca 200 grader i ca 10–15 minuter. Rör om då och då.
  2. Häll upp vatten i en stor gryta och lägg i den ugnsrostade kycklingen och grönsakerna och låt buljongen koka upp på medelvärme. Sänk till låg temperatur och låt sjuda tills hälften av vätskan kokat bort. Skumma av under tiden.
  3. Låt svalna. Sila sedan buljongen så att en klar vätska återstår. Om du vill få längre hållbarhet på din buljong så kan du ställa den kylskåp cirka 2 timmar och sedan skeda bort fettet som eventuellt lagt sig på ytan. Detta fett kan du använda att steka valfri kycklingdetalj i. Frys sedan in buljongen, med eller utan fett, i mindre portioner.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV