Mormors köttbullar
Detta är det vinnande receptet i vår Köttbullstävling julen 2015 och är supergoda köttbullar med viss twist.
I samarbete med: Maria Nordström.
Du behöver
- 500 g
nötfärs / kalvfärs
- 0,5 dl
ströbröd
- 0,5 dl
köttbuljong
- 1 msk
mesost
- 0,5 dl
grädde
- 1 st
gul lök
- 1 st
äggula
- 1 tsk
salt
- 1 krm
svartpeppar
Smöt (att steka i)
Gör så här
- Finhacka löken. Stek hälften och slå sedan på buljongen.
- Lägg där efter ner mesosten och låt den smälta.
- Blanda ströbröd, grädde och buljongblandningen. Låt svälla 10 minuter.
- Lägg i nötfärs, lök, äggula, salt och peppar.
- Använd en glasskopa för att forma fina bullar och stek på medelvärme.