Glutenfri griljerad julskinka med ingefära
Denna julskinka är gjord på ekologiskt hängmörat griskött. Eftersom julskinkan inte innehåller nitrit är får köttet en lite gråaktig ton efter tillagning – vilket är helt naturligt för kött. Receptet är dessutom helt glutenfri. Det blir inte mycket bättre än så!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 1,5 cm
färsk ingefära
Maizena
Pofiber
Gör så här
- Riv ingefäran fint och blanda ihop med senap, honung och äggula.
- Koka julskinkan, ca 60 minuter per kilo.
- Klipp av nätet och låt skinkan kallna.
- Sätt ugnen på 225°.
- Torka av skinkan med hushållspapper och sikta över maizenamjöl (då stannar griljeringen bättre kvar på skinkan).
- Lägg skinkan på bakplåtspapper, bred på griljeringen och strö över pofiber. (Du kan även använda mandelmjöl) Jag stack i lite nejlikor i skinkan också.
- In i ugnen i 15–20 minuter.