˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Glutenfri griljerad julskinka med ingefära

Denna julskinka är gjord på ekologiskt hängmörat griskött. Eftersom julskinkan inte innehåller nitrit är får köttet en lite gråaktig ton efter tillagning – vilket är helt naturligt för kött. Receptet är dessutom helt glutenfri. Det blir inte mycket bättre än så!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

70 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Maizena

  • Pofiber

  • Nejlikor till dekoration (valfritt)

Gör så här

  1. Salta ur julskinkan genom att lägga den i vatten några timmar innan kokning.
  2. Lägg skinkan i kokande vatten med pepparkornen plus lagerbladen. Koktiden beräknas cirka 1 timme/kilo. Dra ned värmen så det sjuder och inte kokar. Skumma gärna av när du kokar skinkan så kan du reducera ner avkoket till en fin och klar buljong efteråt. Använd gärna termometer så vet du när skinkan är färdig.
  3. Lyft upp den när den når cirka 65°.
  4. Byt ut vattnet och låt skinkan svalna i nytt vatten för att dra ut lite av sältan.
  5. Riv ingefäran fint och blanda ihop med senap, honung och äggula.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Torka av skinkan med hushållspapper och sikta över maizenamjöl (då stannar griljeringen bättre kvar på skinkan).
  8. Lägg skinkan på bakplåtspapper, bred på griljeringen och strö över pofiber. Du kan även använda mandelmjöl.
  9. Stick in några nejlikor som dekoration (valfritt).
  10. In i ugnen i 15–20 minuter.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV