˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Basilikamarinerat innanlår

Ett härligt recept för att lågtemperera innanlår i ugn med smak av basilika, vitlök och svartpeppar. Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter.

120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g

    innanlår

  • 2 st

    hela krukor basilika

  • 2 dl

    olivolja

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 2 tsk

    grovmald svartpeppar

  • Salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser
  2. Gnid in hela köttet med marinaden och låt det vila över natten.
  3. Sätt ugnen på 100°.
  4. Lägg köttet i en ugnsfastform och håll över all marinad. Sätt in den i mitten av ugnen med en stektermometer, tag ut när innertemperaturen är cirka 56–57°.
  5. Låt steken vila under en bit smörgåspapper 5–10 min innan det skivas upp.
  6. Spara marinaden och servera den tillsammans med ugnsrostade rotfrukter
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV