˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Grillad fransyska

Det går i princip att grilla vilka nötköttsdetaljer som helst, däremot skiljer sig förberedelserna åt. I detta fallet grillas fransyska som ugnsbakats i en lergryta först.
120 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1 kg

    fransyska

  • Salt och svartpeppar

  • Paprikapulver

  • Olivolja

  • Portvin

  • Valfri marinad

Gör så här

  1. Rubba in köttet med kryddorna. Lägg ner i en lergryta och häll över lite olivolja och ev. en skvätt portvin.
  2. Ställ in lergrytan i en kall ugn och sätt ugnen på lägsta temperatur (max 90°).
  3. Ta ut steken vid 55, vid högre temperatur kan köttet upplevas torrt när det grillats i nästa steg.
  4. Tag ut grytan ur ugnen och låt köttet sedan stå i stängd lergryta i och vila ½–1 timma efter tillagningen.
  5. Skiva sedan köttet tvärs över fibrerna i tjocka skivor och lägg i valfri marinad. Ställ in i kylen om köttet inte skall grillas inom en timme.
  6. Grilla snabbt på hög temperatur tills ytan fått färg.
  7. Servera genast med valfria tillbehör.
DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV